Декларация за поверителност


CERES GmbH зачита поверителността на личните ви данни. Затова обработваме Вашите лични данни стриктно в съответствие с приложимото законодателство за защита на данните, което включва новия Федерален закон за защита на данните (BDSG-neu) от 05 юли 2017 г. и, когато е приложимо, Общия регламент за защита на данните (GDPR) на ЕС. Запазваме си правото периодично да преразглеждаме тази декларация за поверителност. Всеки път, когато отваряте или посещавате уебсайта, се прилага актуалната към момента версия, която е налична там. Тя може да бъде разгледана на нашия уебсайт на адрес www.ceres-cert.de по всяко време и да бъде разпечатана оттам. 

Запазваме си правото периодично да преразглеждаме тази декларация за поверителност. Всеки път, когато отваряте или посещавате уебсайта, се прилага актуалната към момента версия, която е налична там. Тя може да бъде разгледана на нашия уебсайт на адрес www.ceres-cert.de по всяко време и да бъде разпечатана оттам.

Какви лични данни събираме и обработваме?
Личните данни са данни, които могат да бъдат използвани за идентифицирането Ви или които можем да Ви причислим по друг начин. По-специално, личните данни, които ни предоставяте доброволно, се обработват от нас, когато комуникирате с нас по имейл, по телефон, онлайн, чрез формуляра за контакт или чрез пунктовете за продажба, или когато поръчвате или купувате продукти и услуги. Личните данни, които обработваме, включват по-специално вашето име, пол, дата на раждане, пощенски адрес и имейл адрес. Обработваме също така Вашия телефон и служебен адрес и, ако е необходимо, тези на Вашия персонал и представители.

Следните видове и категории данни могат да бъдат събирани, обработвани и използвани от CERES GmbH:

Как и за какви цели използваме вашите данни?
Използваме вашите лични данни, за да управляваме взаимоотношенията си с вас, за целите на комуникацията, във връзка с кандидатури за работа, за предоставяне на услуги и продукти, за обработка на поръчки и договори, за транзакции по продажба и фактуриране, за информация относно продукти и услуги и тяхното предлагане на пазара, за поддръжка по технически въпроси и за оценка и разработване на услуги и продукти.

За целите на обработката предоставената от Вас информация може да бъде препратена вътрешно от централния ни офис към съответния клон на CERES или от клона към централния офис. След това информацията ще бъде обработена там в съответствие с услугата, от която се нуждаете.

Освен това препращаме данни за земеделските предприятия на Изследователския институт за биологично земеделие (FiBL), за да може информацията да се събира централизирано и земеделските предприятия да се регистрират за семена.

Като общо правило, вашите лични данни не се предават на трети страни.

Предаваме вашите лични потребителски данни на трети страни само в следните изключителни случаи:

Как използваме бисквитки?
Когато посещавате нашия уебсайт и www.easy-cert.com, ние събираме статистически данни за посетителите относно това кои части на уебсайта се посещават особено често от вас и от всички останали посетители. Събираме данни за използвания браузър, операционната система, уеблоговете и други данни за връзката.

Понякога това включва използването на бисквитки. Бисквитките са малки файлове, които се записват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате някой от нашите уебсайтове. Бисквитките, които използваме, помагат за осигуряване на функционалността на нашите уебсайтове. Също така използваме бисквитки, за да настроим функционирането на нашите уебсайтове в съответствие с вашите изисквания и да направим сърфирането в нашите уебсайтове възможно най-удобно за вас. Данните, които се събират по този начин, не са свързани с вас като личност или са анонимизирани, за да се предотврати разкриването на каквато и да е информация за вас.

Повечето интернет браузъри автоматично приемат бисквитки. Можете обаче да инструктирате браузъра си да не приема бисквитки или да ви пита всеки път, преди да приеме бисквитка от уебсайт, който посещавате. Можете също така да изтриете "бисквитките" на компютъра или мобилното си устройство, като използвате съответната функция в браузъра си. Ако решите да не приемате нашите "бисквитки", определена информация на нашия уебсайт може да не е видима за вас и може да не можете да използвате някои функции, които са предназначени да подобрят посещението ви.

Как използваме инструменти за уеб анализ?
За да подобряваме и оптимизираме непрекъснато нашите интернет услуги, използваме Google Analytics като инструмент за уеб анализ. Google Analytics ни предоставя статистически данни и графики, които ни дават информация за използването на нашите уебсайтове. Той предава тези данни за използването на уебсайтовете на сървъри в други държави със съкратен IP адрес, който не позволява идентифицирането на отделните устройства. Google спазва изискванията за защита на данните на Щита за защита на личните данни между ЕС и САЩ и е регистрирана в Министерството на търговията на САЩ за Щита за защита на личните данни между ЕС и САЩ (за информация относно Щита за защита на личните данни между ЕС и САЩ посетете https://www.privacyshield.gov/Program-Overview). IP адресът, получен от вашия браузър от Google Analytics, не се комбинира с други данни на Google. Google не споделя тези данни с трети страни, освен ако това не се изисква по закон или е необходимо в контекста на обработката на данни по договор.

Можете да предотвратите събирането на данните, генерирани от "бисквитките", свързани с използването на уебсайта, тяхното предаване на Google и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате плъгина за браузър, достъпен чрез следната връзка: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.

Ако не желаете доставчикът да събира информация за Вас чрез "бисквитки", можете да активирате "блокиране на всички "бисквитки" на трети страни" в настройките на браузъра си. Това ще попречи на браузъра да изпраща бисквитки към сървъра в случай на вградено съдържание от други доставчици. Ако изберете тази настройка, някои други функции на нашия уебсайт може да не работят.

Как защитаваме вашите данни?
Въвеждаме подходящи технически и организационни мерки, за да защитим Вашите лични данни от загуба и неоторизиран достъп. Редовно преразглеждаме насоките и процедурите си за сигурност, за да гарантираме, че нашите системи са сигурни.

Данните се хостват от доставчик, който се намира в Швейцария. В рамките на посещението на уебсайта използваме широко използвания процес SSL (Secure Socket Layer) в комбинация с най-високото ниво на криптиране, поддържано от вашия браузър.

Моля, имайте предвид, че не поемаме отговорност за разкриване на информация в резултат на грешки при прехвърлянето на данни, за които не носим отговорност, и/или неоторизиран достъп от трети страни (напр. хакерски атаки срещу имейл акаунти или телефонни разговори, прихващане на факсове).

Какви са вашите права във връзка с личните ви данни?
Имате право по всяко време да бъдете информирани за личните данни, свързани с вас, които съхраняваме, да коригирате или допълните личните си данни, да ограничите обработката на личните си данни или да поискате те да бъдат изтрити.

Как можете да се свържете с нас?
Ако имате въпроси относно обработката на Вашите лични данни или искате да упражните правата си, моля, свържете се с нас на адрес [email protected]

CERES - CERtification of Environmental Standards - GmbH
Vorderhaslach 1
91230 Happurg
[email protected]

11 март 2022